Onderstaand de laatste duif welke wij aan u gaan voorstellen. Het is hopenlijk een duivin maar daar komen we snel genoeg achter. Hahaha op dag 1 blijkt reeds dat het een doffer is. Maarten Kamp had al zijn twijfels en heeft ons bij het ophalen een duivin aangeboden maar dat aanbod hebben we afgeslagen. Niet zelden blijkt een twijfelgeval een betere duif te zijn.
Als ik bij mij 5 doffers pak uit het vlieghok dan is het gemiddelde gewicht per duif een stuk hoger dan in het geval ik 5 doffers bij de combinatie Kamp-Kippers mag pakken. Zijn doffers zijn kleiner, veel meer wringers in de hand en hebben minder lichaamsgewicht om thuis te brengen. Ik vraag mij af of daar de kopduif op de snelheidsvluchten aan moet voldoen. Het lichter zijn in gewicht is beslist een pluspunt denk ik.
Zoals u kunt zien is het een bewezen kweekkoppel welke al meerdere duiven heeft gegeven die weten wat kopprijzen zijn.
Sabine en ik zijn samen de aangekochte jongen wezen ophalen bij de combinatie Kamp-Kippers. Het ontvangst van Maarten Kamp was hartelijk en we zijn eerst begonnen met een lekkere bak koffie. Ik had vooraf een lijstje gemaakt met vragen welke ik wilde stellen, dus dat gaf mooi de gelegenheid om dat te bespreken. Ik zal de belangrijkste vragen hierbij vermelden:
- Wie zijn de combinatie Kamp-Kippers en wat doen ze elk aan en met de duiven?
- Met welke duiven spelen ze de eendaagse fond, met andere woorden tot hoeveel kilometers kunnen de aangeschafte duiven gespeeld worden?
- Hoe wordt het spel met de jongen gespeeld?
- Zijn er vooraf mensen wezen kijken naar de duiven welke in de veiling zaten? (Ja dus, ik dacht dat aan de biedingen al te kunnen zien)
- Het spel met de oude duiven.
- Etc.
Daarna mochten we de oude duiven en hun hokken bekijken. De ouden zaten reeds gekoppeld op hun 2 afdelingen. Mooi stro op de grond en lekker aangenaam in het hok, ondanks het koude weer. Veel duiven in de hand gehad en wat mij vooral opviel was dat de doffers beslist niet groot waren. Alle duiven mooi zacht met veel spieren en veel wringers. Afijn een geweldig hok met goede duiven, dat heeft de combinatie al bewezen.
Maarten en ik hebben behoorlijk wat gemeen. Maarten pakt zelden een duif in het hok en dan vaak alleen om te controleren hoe ze op gewicht zijn. Ogen zijn niet interessant, vroeg op de klok wel. Stamkaarten vliegen niet, de mand moet het waar maken. In 2021 is er alleen gespeeld met duivinnen, mijn favoriete spel. Met de natour hebben ze wel wat doffers gespeeld omdat Maarten het toch wel mist, het geklapper van de doffers bij huis als deze los zijn. In 2022 wordt er dan op 1 afdeling weer met doffers gespeeld.
Maarten Kamp, hartelijk dank voor de geweldige ontvangst. Ook hebben wij het zeer gewaardeerd dat wij de vliegduiven mochten zien met hun verblijven. Ook alle antwoorden op mijn vragen werden zeer gewaardeerd en zullen ons vast met de nieuwe aangekochte duiven de weg omhoog met het winnen van kopprijzen en kampioenschappen doen inslaan.
We gaan er drie jaren uit kweken, daarna kunnen we pas zien welke duif een goede kweker is. Ik heb er vertrouwen in dat er een paar goede kwekers bij zitten.
Voor mijn trouwe lezers, we plaatsen alles op mijn blog, dus het is goed te volgen uit welke koppels onze duiven komen. Vooralsnog was dit onze laatste grote investering en gaan we de aankomende paar jaren eerst zien dat we aan het oogsten komen met goede prestaties. Ik heb er samen met Sabine veel vertrouwen in. Komt goed.