Afgelopen zaterdag zijn alle eitjes van de kweekduiven verlegd onder de vliegduiven, waardoor onze kwekers nu aan hun tweede broedsel kunnen beginnen die ze zelf mogen uitbroeden en de jonge duiven mogen grootbrengen.
De 15 vliegduivinnen die nog gekoppeld moeten worden hebben hun tweede wormkuur gehad. Dus die klus is ook weer geklaard.
Ook hebben alle vliegduiven die bij mij zitten en de 7 kweekkoppels een vierdaagse kuur gehad voor het geel. Vroeger deed ik dat niet en ging ik altijd voor de aanvang van het vliegseizoen naar dierenarts Nanne Wolff. Altijd werd er licht het geel geconstateerd. Om de rit naar Hattem te besparen kuur ik alle duiven voor het geel. Vlak voor de vluchten doe ik dat nog eens twee dagen zodat ik zeker weet dat ze geelvrij zijn.
Niet alles ging hier goed met het leggen van de eitjes. Ook wij hebben te maken met schiere eitjes of kapot gevochten eitjes. Enkele duivinnen waren wat later met het leggen en vooral die bij mij zaten en voor het eerst in het kleine kweekhok werden gehuisvest zonder bijlichten. Het zijn ook meestal de jaarlingen die hun eerste eitje van hun leven moeten leggen en daarbij vertraging op lopen.
Op 13 januari kreeg ik bericht dat op 11 januari Hein van Gurp overleden was. Hein kwam altijd in het Nationaal Inkorfcentrum van Lochem zijn duiven inkorven voor de ZLU vluchten. Ik was zelf lid in Lochem en was verantwoordelijk voor het aanmaken van de betaalstaten voor alle Nationale en ZLU vluchten. Zodoende zag ik Hein altijd met het inkorven van zijn duiven. Maar Hein had al ruim 13 jaar een hersentumor. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de laatste dagen behoorlijk vaak aan hem en zijn gezin heb gedacht. Het zal vast mee te maken hebben dat er bij mij in oktober darmkanker werd geconstateerd. Het zet je toch aan het denken. Ik vond een paar prachtige foto’s van hem op het internet. Onderstaand kunt u ze zien en daarna vertel ik wat meer over Hein van Gurp en zijn duiven/prestaties.
Er stond op 15-06-2022 een prachtig artikel over Hein van Gurp in de plaatselijke krant met daarbij de bovenstaande foto’s. Met als koptekst: Hersentumoren bemoeilijken het leven van Hein uit Heino en toch geniet hij al 13 jaar van elke dag. Hein zet zich samen met zijn gezin in om geld in te zamelen voor de genezing van hersentumoren vandaar ook het krantenartikel. De aandacht via de plaatselijke krant zal zeker hebben bijgedragen tot het inzamelen van een mooi bedrag.
Wist u dat Hein van Gurp eigenlijk de Barcelonavlucht van 2014 had moeten winnen? Wat gaat er door je hoofd als je om kwart voor 5 een duif ontwaart op je hok, maar je bent niet bij machte om haar zelf binnen te krijgen. De hele familie gemobiliseerd in alle vroegte en na een klein uur zitten haar gummi’s in de klok. De vliegtijd van ‘Red Lady’ staat stil op 5.41.29 een gemiddelde van 1448,43 m/min. Hein zijn duif werd geklopt door Kleine Jade van Jelle Jellema die om 5.14.28 geklokt werd. Als u dan weet dat Hein zijn afstand 5 kilometer meer is dan die van Jelle Jellema dan was Hein zijn duif een half uur eerder aanwezig dan de duif van Jellema. Dat zijn de kale feiten van zondagmorgen 6 juli 2014. Hein had de kans om de 1ste Internationaal te winnen van Barcelona maar zijn duivin vertikt het om naar binnen te gaan. Nu ging Jelle Jellema met de eer naar huis en wie heeft er nu niet gehoord van de “Kleine Jade”
Klik HIER voor een prachtige reportage over Hein van Gurp nadat hij de eerste plaats had veroverd van deze Barcelonavlucht bij de SMN. (Stichting Marathon Noord)
Ik heb Hein uitgebreid gesproken na het voorval. Hein was er heel nuchter onder. Natuurlijk jammer maar de duif telde pas als de gummieringen (toen moest er op de ZLU vluchten nog met 2 gummieringen geklokt worden) in de klok zaten.
Het gehele team Willemsen en Sabine wensen zijn vrouw Peggy en zijn vier kinderen met aanhang veel sterkte toe.