Afgelopen donderdagavond hebben wij 8 duiven uitgezocht om mee te doen naar Nanteuil. Alle duivinnen van 2021 en 2022 mochten thuis blijven. De 7 duivinnen die mee zijn geweest naar de eendaagse fondvlucht de afgelopen week hebben we ook thuis gelaten.
Dit alles hebben we gedaan omdat er wederom een Noordoosten wind voorspelt wordt. Als de eerste duiven net 70 kilometer per uur vliegen, is het weer 6,5 uur vliegen voor de vroege duiven maar de meeste duiven moeten wel 7 uur vliegen. Dus even een pas op de plaats maken om de duivinnen die thuis zitten te laten herstellen. Nog steeds wordt er voor de eerste twee weken een Noorden wind voorspeld. Dus na een weekje rust en een lapvluchtje kunnen onze duivinnen weer aan de bak.
In de vereniging zijn er 219 duiven ingezet voor de vlucht. In de CC zijn er door 91 liefhebbers 1.127 duiven mee gedaan. Nog even en we zitten onder de 1.000 duiven.
De duiven zijn gelost om 7.30 uur en het zou een lastige vlucht worden. Dat had ik ook van te voren verwacht, daarom hebben wij er maar 8 mee gedaan. Deze losplaats is onze verste afstand van de midfondvluchten. Is er dan een Noorden tot Noordoosten wind met een kracht van 2 en oplopend naar 3 dan weet je dat de vlucht de zwaarte krijgt van een eendaagse fondvlucht.
De eerste duif valt in de vereniging om 14.17 uur bij Gerrit Ophuis. Gerrit van harte proficiat, in de CC staat zijn duif op de derde plek. Wij krijgen onze eerste duif om 14.42 uur. Daarmee zitten we 17 in de vereniging van de 73 prijsduiven. Dan krijgen we in 14 minuten tijd 5 duiven mooi achter elkaar. Daarna is het wachten en om 18 uur zijn er 6 van de 8 terug. Bij terugkomst van het duivenlokaal is nummer 7 er ook maar deze duivin heeft zich helemaal leeg gevlogen. Maar onze 1 getekende duivin “Special” is nog afwezig. Ze is nog nooit op dag 2 terug gekomen dus ik vrees dat ze onderweg wat heeft opgelopen. Mocht ze morgen komen dan spring ik een gat in de lucht.
We hadden de duivin voorop die het mooiste de mand in ging. Ik durfde haar niet aangewezen te zetten omdat ze nog te weinig had laten zien. Maar onze tweede en derde duif waren de aangewezen duiven. In de vereniging staan we 1ste aangewezen op de midfond. We stonden onaangewezen mooi hoog in de CC maar daar maken we nu een duikeling. Onderstaand de klasseringen.
In de CC zijn we 8 grootmeester geworden. De eerste grootmeester is Justin Bartelink die zijn duiven geweldig goed kreeg. Toevallig ben ik de afgelopen week bij hem en zijn vader geweest want ze hadden een jonge duif van ons opgevangen. Vaders vertelde al dat hun weduwnaars wel twee uur vlogen. Mooi om te zien het fanatisme van de jonge duivenliefhebber. Heren ga zo door en nog hartelijk dank voor het melden van de jonge duif. Justin Bartelink heeft ook een bon geschonken voor ons 100 jarig bestaan. Ik weet nu al dat er veel belangstelling voor zal zijn.
We gaan onze duiven weer verwennen. Vanmorgen nog 24 duivinnen een lapvluchtje gegeven van 30 kilometer ruim voor de wedstrijdduiven moesten arriveren. Twee duivinnen niet meegenomen, 1 duivin die net terug is gekomen van een eerdere vlucht en 1 duivin die de afgelopen week niet met het koppel wilde meevliegen nadat ze heel leeg terug kwam van de eendaagse fondvlucht. De duivinnen mogen nu voor het eerst een nacht samen met de doffers doorbrengen. Door het vele voeren gaan steeds meer duivinnen onderling aanparen. Wellicht kan ik ze ook beter twee keer daags los gaan laten. Ik ga er nog even over nadenken.
Vanmorgen (Zondag) gelukkig een gat in de lucht mogen springen. Om goed 7 uur al wezen kijken maar geen “Special” te bekennen. Daarna had ik er weinig vertrouwen in dat ze nog zou komen. Maar toen ik mij douchen wilde bij ons zwembad en nog een blik wierp in de ren waar de duiven binnenkomen, zat ze daar.
Onze “Special” net een paar minuten weer aanwezig.
Daarna haar bekeken en ze heeft een hele kleine verwonding en wat blauwe plekken.
We zijn blij dat we haar weer terug hebben, ik ga met Sabinne overleggen of we haar op het kweekhok gaan zetten.
Ik schreef er al eerder over, de vorm is nog niet aanwezig bij onze duiven. Heb je dan kopwind op de midfondvlucht met de grootste afstand dan kom je al gauw bij de grens van wat onze snelheidsduiven aan kunnen. Ik wil graag weer wat West in de wind hebben zodat de duiven wat meer snelheid krijgen en de vluchten wat makkelijker worden voor onze duiven. Arnold Paalman zal het daar beslist niet mee eens zijn. Hij pakt nu met zijn duiven de eerste drie plekken van geheel de afdeling (10.295 duiven) en beslist niet op de kortste afstand. Met 58 duiven mee pakt hij 41 prijsduiven. Arnold van harte proficiat, ik heb voorspeld dat hij nog 1 NPO overwinning gaat toevoegen dit jaar aan zijn erelijst.