Vandaag zijn we naar het ziekenhuis geweest voor de uitslag van mijn lymfeklieren die verwijderd zijn bij de operatie en zijn gecontroleerd op kankercellen. De uitslag is zeer bepalend voor de verdere behandeling. Worden er kankercellen in de lymfeklieren aangetroffen dan volgt er meestal een chemokuur. Als de lymfeklieren schoon zijn dan is een chemokuur niet nodig. Gelukkig waren mijn lymfeklieren schoon. Daar zijn we uiteraard zeer blij mee. Ik had er bij voorbaat wel een goed vertrouwen in een goede uitslag omdat de darmkanker goed ingekapseld zat. Maar je moet toch eerst op de bevestiging wachten of het inderdaad wel zo is. Zo had ik bij het darmonderzoek ook nooit verwacht dat ik darmkanker zou hebben omdat er geen klachten waren. Nu ga ik een vijfjarig traject in van intensieve begeleiding om te kijken of de kanker niet terug komt. Over drie maanden weer bloed prikken etc.
Bij onze vliegduiven heb ik dat ook wel eens dat ik vooraf zeg aan Dini, Sabine en Jan dat als er nu geen mooie vroege duif komt of dat er geen mooie uitslag volgt, dan weet ik het niet meer. Als onze duivinnen zeer hoog en hard trainen in de lucht en je ziet ze dan na 10 of 15 minuten even hoog en hard/snel overkomen om daarna weer verder te vliegen dan lijkt het erop dat er een mooie uitslag of vroege duif mogelijk is. Vaak heb ik dat ook bij de natour als onze duivinnen op aangepikte eitjes zitten of op jongen van 7 dagen.
Truus ten Vaanholt kreeg een paar mooie foto’s van de liefhebber uit Zeeland waar ze het duivenhok aan verkocht heeft. Onderstaand de twee foto’s.
De kopers zijn er echt blij mee en vooral ook de vrouw van de liefhebber. Ze hebben er goed aan gedaan om een tweedehands hok te kopen. Het is wel even wat extra werk, vooral het afbreken en transporteren. Maar als je kijkt naar de huidige houtprijzen dan kost een nieuw duivenhok al gauw een 1500 tot 2000 euro per strekkende meter en daar komt de inrichting nog bovenop. Zitvakken, broedvakken etc.
In onze vereniging stopt de (interim) voorzitter met zijn functie per 31 december van dit jaar. Helaas stopt ook onze geweldige penningmeester omdat hij een apartement heeft gekocht in de stad. Daarnaast was er nog een functie vacant zodat er drie bestuursplekken vrij komen van de vijf. Daarbij komt dat het vinden van nieuwe bestuursleden niet gemakkelijk is. Maar een aantal liefhebbers hebben de koppen bij elkaar gestoken en gezamenlijk besloten om zich kandidaat te stellen. Dus een nieuwe voorzitter, penningmeester en bestuurslid. Ik ben daar zelf ongelofelijk blij mee want de beleving, passie en plezier van de duivensport begint bij je eigen vereniging.
Geniet van het sociale contact in de duivenvereniging. Bij de inkorving van de duiven en het binnenbrengen van de klok speelt dat voor vele mensen een grote rol. Gun iedereen eens een mooie overwinning en feliciteer je medeliefhebber met een goede uitslag. Een klein gebaar die weinig inspanning vraagt maar die zo het positieve gevoel in de duivensport behoudt.
In onze vereniging hebben we meestal een prijsuitreiking met een etentje. Aan het eind van de vluchten een bbq. Een nieuwjaarsreceptie met wat te eten. Belangrijk om dat altijd met de vrouwen te doen, dat schept een onderlinge band met veel gezelligheid. Volgend jaar bestaat onze vereniging 100 jaar. Er liggen reeds veel plannen op tafel hoe dat het beste te vieren. Met weer een volledige bezetting van het bestuur gaan we daar wat moois van maken. Ik wil daar graag een ondersteunende bijdrage aan leveren.
Rest mij om Hennie, Wim en Martin te bedanken voor hun inzet van de afgelopen jaren.